pondělí 11. října 2010

X-Rite i1 Basic


Dnes jsem vybalil z kufříku spektrofotometr Eye-One Pro a CD s programem Eye-One Match 3. Tím se dostávám do situace, kdy správa barev VISUALKY je v systému nastavování základních profilů (kalibrací) používaných zařízení (fotoaparát, skener, monitor, tiskárna) a tiskových médií, připravená na jakékoliv jejich pozdější změny.

Součástí balení je hlava pro měření okolního světla, nástavec na měření jednotlivých barev, nástavec na měření monitorů, deska na měření terčů, terč 1.4, skenovací pravítko, i1 Pro Quick Start Guide a CD s výukovými materiály.

Samotná instalace aplikací z CD (kromě Eye-One Match 3 také Eye-One Share a Eye-One Diagnostics) je zřejmě bezproblémová, pokud se nepoužívá operační systém Windows 7 Professional. Já tento systém používám a v základních požadavcích pro instalaci HW i SW ze soupravy i1 Basic není uveden. Očekával jsem problémy a ty nastaly po připojení spektrofotometru, kdy se nepodařila automatická instalace ovladačů. Po stažení a instalaci vyšší verze aplikace Eye-One Match (3.6.2) a připojení spektrofotometru bylo všechno v pořádku. U samotného spektrofotometru musí být před připojením instalovány aktivační kódy modulů, které chci využívat (RGB rozšířený výstup, Editor modul). Toto provádí expert firmy, která soupravu objednává (Quentin spol. s r.o.).

[VK]

Žádné komentáře: